Srdeční pentalingvum

Srdeční pentalingvum

Anotace: Hrál jsem si na písečku se slovy, ... A smíchal jsem všechno v okolí.

Desires are carved into the rock:
Egy szép lány szereti akarok.
Heute für mich ist es keinen Schock,
že od lásky ke smrti je jenom krok.

Ti mondotok - szereti könnyű,
Zkušenost říká, že to tak není.
Liebe im Leben ist teuer Menü.
Regarding girls, there are so many...

Pourquoi? Je demand a monde.
Proč nejde lehce zapomenout?
Your smile let me dreamfuly float.
Aber du sagste: Schwimm gleich fort.

Ich trage Liebe, immer aus eigenem.
Žiji ve světe, v tvrdém a kamenném.
Až příště řekneš v tónu vznešeném:
Én és te? Nem! Mond: Köszönöm...

-----------------------------
Hrubý překlad, bez krásy a formy a není doslovný:

Touhy jsou tesány ve skálu:
Krásnu dívku bych milovat chtěl.
Dnes pro mě už není šok,
že od lásky ke smrti je jenom krok.

Říkáte, že snadné je milování.
Zkušenost říká, že to tak není.
Láska je v životě moc drahé menu.
Dívek? Těch je tolik k zalíbení...

Proč? Ptám se, všude kde svět stál.
Proč nejde lehce zapomenout?
Tvůj úsměv mě nechávál snově plout,
pak jsi však řekla, plav hned dál.

Za lásku platím, svým srdcem uhrazuji.
Žiji ve světe, v tvrdém a kamenném.
Až příště řekneš v tónu vznešeném:
Já a ty? Ne! A já ti poděkuji...
Autor Demedalex, 31.08.2007
Přečteno 355x
Tipy 2
Poslední tipující: Koskenkorva
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no... jazyky jsou uzasny, hry s nima jeste lepsi... pulce z toho jsem nerozumela:)
podle prekladu je ale fakt... poeticka

25.11.2007 00:32:00 | Kláárchen...

uff..to byla maďarština?...jéje:-D

já z toho měla maglajs

02.09.2007 21:37:00 | Lisa Kloboučková

Ty jsi prostě kouzelník! :o)))
Ale s tou maďarštinou už jsi to přehnal! Máš kliku, že se tu nedá psát azbukou! (i když ...)

01.09.2007 21:44:00 | Hesiona-Essylt

jen škoda, že ten, kdo ty jazyky neumí, tomu nerozumí... :)

31.08.2007 16:30:00 | seed.misulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí