Smuteční

Smuteční

Anotace: báseň o tom jak jednomu může být, když si sáhne do duše

Slyším lehký šumot stromů
zamyšlená nad tím zázrakem
kráčeje pomalu domů
a tráva pod jinovatky povlakem
třpytí se a voní
ránem jako z pohádky
ve tmě co srdceryvně zvoní
tajuplnými pozlátky.

Vidím lesknout se kaluži
zrcadlo do duše mé
která se lehko zadluží do lásky
číše bezedné
s kapkou jedu
zamilované kouzelnice
se lžící medu
od dětí zlé medvědice.

Cítím ledové ovanutí
křišťálové královny
ta zapomenout nutí
na lásky pocit malebný.

A usíná kouzlo noci
pod perutěmi rána
ztrácí se šťastný pocit
já stojím tu sama
pod stromy co šumí
za kaluží snění
v chladné noci, která umí
změkčit mé utrpení.
Autor Lotorien, 03.09.2007
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseňka, líbí se mi.

03.09.2007 23:21:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí