Bezejmenná

Bezejmenná

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Vnímal to očekávání
Jakoby se mělo vprostřed tmavé noci
……………………rozednít

Lípy za okny domu strnuly v bezvětří
Nehybné kmeny životů…

Jejich vůní
byť chýlilo se k podzimu
neslo se pár slov
jen tak hozených do větru

Ne
nebylo to vzpomínání
Zaslechl zvolání
Neslo se hlubinou
jeho duše

Jako na jezerní hladinu
spadlý list
vracel se ozvěnou
zase jednou
ke svému břehu zpět

Naděje přístavů
s poklidnou lagunou míru
a pokornou vírou
mámivých objevů

Uvít si znovu hnízdo
Mít domov na větvi
u jejích oken
a znovu žít…

Vnímal to očekávání v sobě

A ta noc…
byla tak nekonečně dlouhá
Autor Těšínský, 05.09.2007
Přečteno 369x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pane Těšínský, mohl byste mi vysvětlit,proč jste se zaregistroval jako ,,lištičky" a proč jste mi psal jako nepřihlášený komentáře v ženském rodě?

13.09.2007 18:18:00 | no

1*

05.09.2007 17:31:00 | isisleo

Někdy i pár jen tak hozených slov do větru, znamená moc.

05.09.2007 11:36:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí