to kdysi...

to kdysi...

Anotace: ...

To kdysi pán Bůh
naši zemi tvořil

a kytičky blankytné,
pro Tvoje oči
do mošny si schoval,

a ze všech stonků ,
kmínků,
co dal světu,

pro Tvé tělo,
schoval
ohebné a vábné tvary,

v laskavosti,
kterou vléval
do stvoření živých,

z té bije Tobě ,
v krásné hrudi sval,

pak v blízkosti Tvé,
nedokáži uspořádat
kloudnou větu,

to v poměnkových očích,
láska sama
se ted zrcadlí,

a jménem Tvým se pyšní
hrdá v davu,

a přesto prostá dále
zůstává,

nehledá uznání
ba ani slávu

vždyt Tvoje všechno..

její bytí má...
Autor chalcedon, 07.09.2007
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

taky se mi líbí
je krásná a poetická
a smutně romantická

14.09.2007 20:57:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

líbí se mi... ten obdiv... ;)

07.09.2007 19:38:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí