Co je schopen člověk udělat pro lásku

Co je schopen člověk udělat pro lásku

Dokáže chodit po hřebech, sklu a žhavým uhlí
natrhat plnou náruč květin, když už zimou ztuhly
sbírat hvězdy z oblohy a dát ti je do vlasů
hnát se s divokým koněm a sám být zkrocen na lasu
dokáže polykat oheň a vylézt na vysokou horu
odolat pokušení a vyléčit se z moru
přiznat porážku a dokázat sám svou nevinu
bez pomoci sám najít jednoduše příčinu
najít bez otázek a odpovědí smysl života
vyrazit jen tak s ruksakem do světa
dokáže opustit své známé a jen pro lásku žít
do konce života prázdnou kapsu a starou kytaru mít
naučil by se létat i žít pod vodou
stal by se králem, carem, šlechticem, vévodou
dokázal by duhu s nebem míchat
trny na růži by odnaučil píchat
postavil by schody vysoko do nebes
dokázal by žít jediným slovem "dnes"
mluvil by se zvířaty a zakázak pokusy
věčnou lidskou závist by roztrhal na kusy
udělal by všechno co by bylo v jeho silách
před vším co je špatné by jen k lásce plách
naučil by se skládat básně, zpívat, malovat
jen jednu věc člověk z lásky zatím nedokáže MILOVAT
Autor ďábel strážný, 18.05.2005
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí