Vlak bez kolejí

Vlak bez kolejí

Anotace: ...

Kde nebylo
tam není nic
jen hustá černá vata
která udusí slova
do ticha vyřčená ve chvíli
kdy slunce obrátilo kroky své
aby zmizelo
na straně východní.

Kde není nic
tam srdce netluče
a slavík nezazpívá
svou píseň modré oblohy
do snů nevyřčených.

Jen hlavou zní
melodie Gilbert Becauda
o tom
co se dalo prožít
tam za tratí.

Epilog

….čeká nás tma
a hebký mech tam za tratí,
ruku mi dej a vést se nech
tam za tratí,
nechej se vést, nesmíš se bát,
neříkej ne a neříkej snad,
nic ti tak dívko chvíli dlouhou neukrátí.

Neptej se
co se dělat má tam za tratí……….

Vladimír Poštulka – Tam za tratí
Autor Jan Urban, 16.09.2007
Přečteno 373x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta první část je úžasná,přesvědčívá-druhá polovina ji dokresluje.

17.09.2007 03:55:00 | s.e.n

Ano...Tam za tratí....kde není nic...kde možná potkáš dívku - anděla

Moc se mi to líbí a spojitost s písničkou, kterou jsem vždycky měla ráda,je bezvadná

16.09.2007 22:17:00 | Harr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí