Vítr

Vítr

Anotace: ...

Když vítr na spánky
Zběsile buší
Jako by křičel: „Tak pusť mě dál.“
Ve frontě na slánky
Oči se suší
Podivný sen se jim k ránu zdál

Zas listí kaštanům
Pod nohy padá
Mlhy si na okna píší svá kdyby
Ruce si tiše mnul
Noc byla mladá
Vítr kams odvanul minulé sliby

Jen listí javorů
Nad hlavou vlálo
Vonělo dýmem a kapkami rosy
Za tajnou závoru
Proniklo málo
Zvědavých dlaní a hořících očí

Pak vítr ve spánkách
Jen tiše šeptal
Co mezi řádky snad čísti se bál
Země se po slánkách
Dočista slehla
Oči sůl prodaly zas o dům dál
Autor Jn.s, 19.09.2007
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hezké, dobře jsem si početl, díky.

19.09.2007 16:08:00 | Psavec

je to pěkné, má to atmosféru, není to nestabilní, a přitom ani strnulé. Prostě povedené=)

19.09.2007 16:02:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí