Ach Alžběto

Ach Alžběto

Anotace: Pro dívku, která tyhle řádky nejspíš číst nebude, a kdyby, tak nepozná, že se jedná o ní. E

Jsi krásnější než tisíc hvězd.
Než vše co člověk spatří.
Než všechny divy z všech mých cest.
Mé srdce tobě patří.

Jako duha v letní den,
kdy nebe nemá ani mrak.
Jako nejživější sen,
jenž uviděl můj zrak.

A možná ani netušíš
jak velkou máš moc.
Moje slzy usušíš
a zmizíš v temnou noc.

Párkrát už jsem tohle cítil
a párkrát byl jsem zklamán.
Cit ve mě se náhle vznítil
a já byl jsem klamán.

Ale já se nevzdávám.
Já již vím co chtít.
Co ve svých snách vídávám
to v náručím svém mít.

A tak, Alžběto, ti píšu
tyhle verše o lásce.
Naděj v sobě tajně dmýšu.
Štěstí mé je o sázce.

Já je píšu s vědomím,
že tě asi nenajdou.
Svojí touhu nezlomím
dokud city nezajdou.

A kdyby si je přeci četla
nezvíš z toho vůbec nic.
Na zem bys je pouze smetla
ze světla svých jasných svic.

E
Autor Erien, potulný bard, 19.09.2007
Přečteno 393x
Tipy 4
Poslední tipující: Hedvika, Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak TOHLE může 100 lidí nechat chladnými, že neutrousí ani slovo?

13.01.2008 22:17:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí