Přístav

Přístav

Anotace: Příběh o nesplněné lásce

Vyrvané z náručí,
vhozeny do hlohu,
kopřiv a bodláčí.
Útržky citů svých
sesbírat nemohu
příliš plachý ostnů,
vzpomínek zlých.

Topoly dospěly v pařezy,
polňačky asfalt spoutal,
tuctem let pár vrásek u očí
však odjakživa krásná,
stejná, jak tehdy tam,
co nyní stojíme.
Totem se zářezy,
na břehu prám
rudolící slunce.

Milování pod nebem
hebkých vlasů,
vlny vzdechů,
horkou chuť polibků
já navždy chtěl.
A s tebou žít
ve všední dny,
kdy podzim krvácí
mlhou do zimy.

Odešla jsi,
já neznal proč,
Bůh věděl kam.
Zůstala jsi,
vryta v srdci,
bolavý šrám.

Přicházíš zpět
na známá místa,
máváš mi vstříc.
Odvracím se,
ty nejsi přístav,
jen víla z bludných pramic.

Vyrvané z náručí,
vhozeny do hlohu,
kopřiv a bodláčí.
Útržky citů tvých
sesbírat nemohu
příliš plachý ostnů,
vzpomínek svých.
Autor Taog, 07.10.2007
Přečteno 381x
Tipy 3
Poslední tipující: Dota Slunská, hanele m.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ještě lapám po dechu...

29.11.2009 19:41:00 | Dota Slunská

Topoly dospěly v pařezy... a vůbec celá... :o)

26.01.2008 17:31:00 | hanele m.

:-)..další etapa..jedné cesty..

09.10.2007 21:52:00 | isisleo

Ani čert neví kam,
když zůstane v srdci
bolavý šrám,
asi byl to jen
pouhopouhý klam.

07.10.2007 16:55:00 | okapovaroura

Krásné obraty...:)

07.10.2007 15:19:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí