Prodávám se

Prodávám se

Anotace: A bude hůř...

Kolikrát stála jsem na kraji propasti,
Myslela na tebe, na sebe, na štěstí
Stokrát jsem říkala, koukni se, podívej
Ten vlak už nečeká, co teď s tím, maličkej

Tys nechtěl prohlížet vzdálená nádraží
Chtěl sis jen užívat v rozkoše nádrži
Chtěl jsi být vodníkem, tahat nás za nohu
A co já, já teď smím možná stát na rohu
A prodávat se

Jen lehká holka, co mávne ti na taxík
Ten co tě odveze k doupěti neřesti
Zaplatíš korun pár, snad i pár set
A já tu čekám tisíce let

Vezmi mě do ráje, pojď žít,
Nejen si užívat, chci tvoje být
Vidíš je na nebi? Hvězdy – a sněží
Tolikrát nespadly, teď spadnou stěží

Tak stojím na rohu, skoro už svítá
Jsem holka prodejná, za lásku bita
Prodávám názory, tebe, své tělo
Které tě, přes všechno, moc a moc chtělo

Spočítám peníze, aspoň mám na flašku,
Děravej kožíšek přehodím přes tašku
Upravím sukni, prohrábnu vlasy
Za všechno zaplatím, vy taky – asi.
Autor Aziel, 21.10.2007
Přečteno 402x
Tipy 5
Poslední tipující: pejrak, kryndy, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je super. Plynulá. takhle by to mělo bejt, aby člověk přečetl báseň jedním dechem, a pak ji v sobě choval dlouho, to je ono.

31.12.2007 11:05:00 | kryndy

Tohle je nádherné. Jdou z toho cítit emoce a zloba, je to moc krásné... nemám slov, snad jen, že po přečtení téhle básničky si říkám, proč já vlastně něco zveřejňuji. No, snad někdy dospěju alespoň z části tak, abych mohla napsat něco, co by vedle tvého článku nevypadalo tak hloupě. Bože, mě se ta básnička tak líbí! :)

22.10.2007 21:36:00 | Franceska.Darness

A smutně...

21.10.2007 13:16:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí