Chtěl bych být bukem

Chtěl bych být bukem

Anotace: ...

Já nechci býti jako břečťan a obepínat cizí kmen,
já chci být buk a míti vlastní peň.

Rozpínat svou zelenou korunu v teplém máji
a být obklopen kamarády v dubovém háji.

Vedle mne by rostla sličná břízka,
mému bukovému srdci tak blízká.

Ve vánku bych ji hladil konečky větvovými,
ve vichřici ji chránil svými haluzemi.
Autor Daviran, 22.10.2007
Přečteno 251x
Tipy 6
Poslední tipující: s.e.n, Erion Fate, Psavec, Ksíkos
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je moc hezé.Obsah i verš.

25.10.2007 16:00:00 | s.e.n

.. smekám

23.10.2007 14:11:00 | Erion Fate

Tohle se mi moc líbí.

22.10.2007 18:15:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí