Samota

Samota

Anotace: trocha samoty a sebetrýznění

I.
Další den za oknem taje
život se kaje
a vítr sprostě kleje
Lásko!
ztácím sám sebe za obzorem.

Další den za oknem taje
a smutek zraje
ó můj Bože co se to děje?
v mojí cele.

II.
Kytice bodláčí pokojem zavoní
pod víčky skotačí vzpomínky lakomý
za dveřmi číhají na mě psi hladový
ach, jsem tak bezbranný
o milost žadoním.
A ještě učiním poslední pokání
v příboji setmění a trapných vyznámí
tiše a potají ti vpluju do dlaní
v krůpěji naděje a snových doufání
do čtyř holých stěn.

III.
Další den za oknem taje
můj zrak se chvěje
ve stříbropěnném tichu
zjizvený a v oprátce
mého křiku.
Autor Bušík, 24.10.2007
Přečteno 368x
Tipy 8
Poslední tipující: pejrak, Kaaťa, Jiřina, prostějanek, lupínek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tu máme další pěkné dílko :-) Jen tak dál milý Bušíku :-) Ale proč tak smutně? - holt to asi někdy jinak nejde...

26.10.2007 18:32:00 | Kaaťa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí