Krouží nad hlavou...

Krouží nad hlavou...

Anotace: asi pochopite, ze basnicka to neni...:)

V noc změnil se den,
ve stíny mění se světlo,
v bolest mění se naděje,
v lásku mění se beznaděj,
mizí mi šepoty,
mizí mi předměty,
mizí mi chlad a zmizelo teplo,
kol krouží jediná myšlenka,
ostny své bodá mi do srdce,
v očích sůl, jež rýsuje tváře,
okamžiky tříští se na odpovědi..
..vždyť nikdo se neptá.

Leží tu vedle mě,
pár dlaní horoucích,
oči jež polykají vše,
co mám strach vyslovit,
ústa jež vítají k předlouhým cestám,
paže jež stírají každé mé proč.

Krouží tu stíny,
ty, kterých se bojím,
nemají šanci však,
proniknout k nám.

Zavírám oči,
abych mohla snít o tom,
jak hladíš mou tvář,
jak nemusím mít strach.
O tom, jak cítí Tě každá část mě,
která ještě ve dne plakala pro svět,
který postavili jí přede dveře.

Mizí mi všechno ze mě, s čím peru se život, život celičký.

Mizí všechno vymyšlené a vytoužené a tohle zůstává.

Mizí můj strach.
Autor Majdík, 26.10.2007
Přečteno 429x
Tipy 1
Poslední tipující: prostě Zuzana
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvy hadanky jsou smutny, stejne jako nebezpecny, ve spojeni s Tvym usmevem krasny a povznasejici...

27.10.2007 19:39:00 | Matyáš

Vyznání jak má být, ale básnička to není ani v nejmenším.

27.10.2007 11:51:00 | prostě Zuzana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí