Život

Život

Anotace: ...po shlednuti fr. filmu Vadi, nevadi(doporucuju!) sem dostala tak silenou depku ze sem v podzimni nepohode bloudila hodiny a hodiny po meste plakala a psala... vysledek si ted muzete precist-ae nebojte, uz je mi lip:-)

Sbírka: Štěpánkovi

život je sen
a člověk člověku je vrahem.

Kam padají lístky naší lásky?
Kam míří holé větve
pod tíhou krutých nebes?
Co křičí Tvá beznaděj?
Co zmůže pohled plný boje?

Večerní pokus
o dobytí spásy,
kraťounký pokus
manželské lásky
čeká jejich naplnění,
pak ticho po ložnicích chodí
a štíhlé prsty prázdno hladí.

Zas vstát a jít
bez naděje na konec
této propasti.

Kdo Tě čeká na vrcholu schodiště?
Jen prázdná dlaň a vítr a chlad...
Co umí kyselina abscisová?
Co zmůžou hormony?
Jsi sám a sám
i ve dvou navěky.

Stále hledáš odpověď
na jedinou otázku:
A není v koruně stromu
a není slunečního svitu
a není světla
a není chůze
a nejsi ani Ty.
A já nejsem.

A tak se ptáš a ptáš
ta otázka zní:

PROČ???
Autor Petite Francaise, 26.10.2007
Přečteno 405x
Tipy 1
Poslední tipující: shaakti
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí