Stesk

Stesk

Anotace: Zastesklo se mi po dávné lásce, kde je jí konec, kdo dnes ví...

Stesk zaplnil mojí duši,
zaplnil srdce mé.
Stest ke kterému jsme byli hluší,
teď křičím do světa přání své.

Stesk a jemu podobní,
to zrádná myšlenka na tebe.
Možná přijdeš za pár dní,
však má to vůbec cenu?
Vždyť ty a já, to pouhý sen,
ty miluješ cizí ženu.

Já nevěřím, že tebe,
ještě šanci spatřit budu mít.
Já nevěřím v to nebe,
kde ty jsi chtěl semnou žít.

Stesk se objeví a pak rychle zmizí,
však ty zůstaneš v srdci mém.
Jenže teď už jsme si cizí,
na tom nezmění se nic,
ani touha, přání mé.
Tak jdi pryč,
už na věky.

Ať zase šťastna mohu být,
máš ty vůbec potuchy,
jak je těžké bez tebe žít?

Ne, tebe to nezajímá,
já vím, sama za to mohu.
Vždyť to já jsem tě zradila,
já podkopla lásce nohu.

Stesk a zas jen stesk,
to dnes svírá srdce mé.
Stesk, žal a bolest,
kdy obdiním zrady své,
kdy vrátíš se a už nezmizíš,
kdy dospěješ a uvidíš,
krásu světa bez trápení,
krásu, nad kterou už nic není.

Stesk, stesk, stesk,
jen pouhé to slovo.
Možná měl dřív přijít stesk,
než se nám to stalo.
Možná zastesknout jsme měli,
když štěstí ještě pěvně dřímali.
Možná zapomenout chtěli,
že soubě souzeni jsme nebyli.

Stesk zaplnil mojí duši,
zaplnil každý kousek těla.
Stesk, k němuž budeme i nadále hluší,
stesk, který jsem tehdy měla...
Autor Mania Dardeville, 27.10.2007
Přečteno 428x
Tipy 3
Poslední tipující: NikitaNikaT., Nút
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Znám ten pocit, kdy člověk přinde o lásku, kdy odejde a pak si uvědomí, že ta osoba mohla být zrovna tou pravou ... a pak právě je jen ten stesk, co ovládne naše tělo a honí se nám hlavou ...

03.02.2008 17:43:00 | NikitaNikaT.

jauky jauky ta bolí... :o))

27.10.2007 18:02:00 | Nút

To je vážně nádherný...někdy se tak taky cítím a vzpomínám....vážně nádherná básnička...

27.10.2007 13:14:00 | Ladulinkaaa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí