Jsem nesvůj

Jsem nesvůj

Anotace: - Poklesky -

Jsem nesvůj
Z řádků rozsetých do noci
Jako na obloze sluncí zářících
A hvězd
Málo jich do temnot
Po nocích srdce utrápené
Ztracené…zapomenutí…všech

Jsem nesvůj
Rozháraný svět mého bdění
A duše
Prapor bláznivé naděje
Na půl žerdi
Svátku ještě nezemřelých
Hymnus
Pár not sesbíraných
Almužna nadějného zítřku
A bezbranného dnes

Vykřiknu
Poděs noci otřásl oblohou snu
Až spadlo pár hvězd
Na chodník
Nebudu oním šťastným
Kdo po ránu schová je do dlaní
Aby mu pomohly rozzářit
………..jeho vlastní slunce

Jsem nesvůj
Slyším Tvůj vzdech
A nad propastí samoty mé duše
Snáší se dušičkový déšť
Do rozžatých svící
Po hřbitovech ztracených iluzí
A beznadějných smutků
Jimž propadám pokaždé
Když zaslechnu slovo „Láska“…
Autor Těšínský, 02.11.2007
Přečteno 386x
Tipy 10
Poslední tipující: Nút, Beepat, Najlin, okapovaroura, Lota, xavian, Pišák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tebe jsem strašně dlouho nečetla a jako první na literu jsi mi touto básni udělal radost..

04.11.2007 12:06:00 | Najlin

* * *
Především družnosti a lásky zapotřebí
teď je ti.
Dost času po smrti: pak nechť tvá duše k nebi
odletí!
/Victor Hugo " Poslání " 7.prosince 1834/

02.11.2007 16:45:00 | Lota

Tak tohle je můj šálek kávy...
Moc pěkně napsáno..

02.11.2007 09:47:00 | Pišák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí