Zapomnění

Zapomnění

Anotace: Jak zapomenout na lásku,která stále trvá...?

Prsty deště bubnují
na hladinu vodní
a já tiché písni naslouchám,
sny jež v sobě svazuji
vrší se den po dni,
do neznámých krajů odplouvám.

Jsou mlhavě zastřeny do závoje
a obzor žádný nevidím,
na vlnkách čeří se tvář tvoje,
co bylo,spolkl modrý dým.

Vzpomínka ztrácí okvětní lístky,
vtisknula polibek hlubinám,
na všecky šrámy a na bolístky
medové náplasti přikládám.

Jen pro srdce léku nenalézám,
snad čas ho vbrzku zkonejší,
dát sbohem lásce,kterou dýchám,
to pro mě věc je nejtěžší...
Autor Akrij8, 02.11.2007
Přečteno 412x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká báseň, která určitě vyžaduje zamyšlení.. škoda jen, že nebyla dodržena systematičnost rýmů..

02.11.2007 19:30:00 | Lůca K.

fakt hezká básnička a smutná k tomu

02.11.2007 19:10:00 | mikyša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí