Narcistka

Narcistka

Anotace: báseň není o mně

Jsem krásná
to vím už dávný čas,
mám zlatý dlouhý vlas.
Vzhlížím se v zrcadle,
to mě tuze baví, každý mi
mou krásu písní, básní chválí.
Nápadníci mezi sebou
o mou přízeň se jen perou.
Mě však nelíbí se žádný,
výběr není vskutku snadný.
Milý můj musí být pohledný
stejně jako já a ne žádná obluda.
Popravdě jsou všichni krásní, ale ne dost.
Mám na ně převelikou zlost.
Představa má byla jiná, vždyť jsem krásná
jako lesní víla.
Toužím po vzhledném muži,
co podobá se růži, jenž svou jemností
bude mi roven a nebude se oháněti kovem.
Takový muž však na světě není, zůstává jen
v mém snění.Tuším, že výběr mého muže zle dopadne,
a tak se raději dál budu vzhlížet v zrcadle.
Autor ninive9, 05.11.2007
Přečteno 474x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí