Když poprvé jsem spatřil oči tvé..

Když poprvé jsem spatřil oči tvé..

Anotace: Moje vůbec první báseň, když nebudu počítat pokusy z mládí.. :-) Snaha zachovat víceméně čistou básnickou formu vzala v pozdějších básních za své.. A múza? Ta byla tou nejkrásnější..

Když poprvé jsem spatřil oči tvé
byl jsem okouzlen a zajat, dál
nemůžu být bez tebe

Byl krásný den, ach jaro, ten Máj
tam v údolí jeskyní
Moravská země, pozemský ráj

Teď jaro se blíží, cítím to, žiji
srdce v hrudích všem, jako já, bijí

Bude zas Květen, bude zas máj
my dva opět po roce, dva roky uplynuly
a kraj rybníků čeká, to není taj

Po roce, při zpěvu jarním, zas tě sevřu v náručí
já rozechvěn jsem, když na to pomyslím
a pustím zas, jak mi rozum poručí
Autor Asinar van Martinaq, 06.11.2007
Přečteno 398x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí