Pro mé zlato

Pro mé zlato

Anotace: Psal jsem to pro jednu dívku, ale stejně to její srdce neobměkčilo :(

V mém srdci si rozpoutala bouři vášně,
která mě celého spaluje.
Je ze mne blázen,
jenž se ztratil v širokém nekonečném oceánu lásky.
Jsi mé zlato pro které bych chtěl dýchat.
A však ty mě odmítáš!
Mé srdce, které hoří láskou k tobě,
Je odkázáno k záhubě!
Tvé odmítání nemůže mou lásku zadusit a čím více mě odmítáš,
tím více se má láska prohlubuje.

Nemůžu dostat z mysli tvůj krásný obličej.
Jemné dívčí křivky, spanile jemnou pokožku,
Jak labutí peří.
Krásné nachové rty,
Jenž jsou vykvetlou růží na křehkém obličeji.

Když přijde noc a na nebi se objeví hvězdy,
Jsou zahanbeny krásou tvých očí.
Ty oči na nebi tmu pochytají do zlatého síta a ptáci budou štěbetat,
Že svítá.
Čelo září víc než jasná luna.
Tváře zarděné jak červánek,
Tak svou píseň zpívá skřivánek.

Chtěl bych být rukavičkou na tvé něžné ručce,
Abych se tě mohl dotknout.
Nebo slabým vánkem,
jenž smí pohladit tvá krásná líčka.
Proto v lásce nevěř tomu,
Kdo ti říká miluji tě,
Ale tomu, kdo tě se slzami v očích prosí miluj mě!

Snad tento dopis obměkčí tvé chladné srdce a zažehne ho láskou.
Láskou ke mně, stejně velkou jako je má,
Kterou chovám jen k tobě.
Jsi má hvězda na noční obloze,
Prosím sviť jen promne!
Autor Platón, 06.11.2007
Přečteno 627x
Tipy 3
Poslední tipující: s.e.n, Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká Kéž ti to vyjde.
Báseň je prodchnuta láskou.Hezky napsané.

06.12.2007 19:17:00 | s.e.n

dlouhé.

07.11.2007 15:47:00 | PatriceB

budu-li upřímná, skoro se mi to chvíliemi ani nejeví být básní, nicméně bez ohledu na to je to dobré. a jinak k obsahu...mnoho lidí cítí, že jejich srdce je osudem trápeno. však ne vždy to vede k záhubě. ale věř mi, vím přesně jaké tohle je. hodně štěstí.

07.11.2007 14:16:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí