Pejsek

Pejsek

Anotace: má smysl zůstat ve vztahu za každou cenu?

Ty zavoláš a já přiběhnu.
Ty poručíš a já poslechnu.
Čekám na tvé pohlazení, ač důstojné to vskutku není.
Vždyť ty jsi tady pánem a já jen psíčkem tvým.
Ty jednáš jako král se svým sluhou posledním.

Dlouho jsem to snášel a snášet asi budu.
V duchu tě však proklínám, vidím v tobě zrůdu,
jenž je sama v zajetí, v duši tvé je prokletí.

Mně však není pomoci, trpím těžkou nemocí.
Chorobný jsem láskou k tobě, a tak nepoddám se zlobě,
kterou ve mně probouzíš, svým vládnutím mě pokoříš.

Vím, že tobě vládne strach, jenž ničí náš vztah.
Doufám však, že i já budu jednou pán
a cestou naší lásky půjdem spolu dál.
Autor ninive9, 08.11.2007
Přečteno 352x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ou,nedobře děláš milý příteli když s diktátorem ležíš v posteli...ale báseň je pěkná :o)

08.11.2007 20:49:00 | Zirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí