Láska z dětských pohádek

Láska z dětských pohádek

Anotace: opět báseň, nebáseň

Pod kapkami duhových dešťů,
které padly tedy, kdy zmizelo úplně všechno,
vynořila se postava…
z omalovánek…
z útržků dětského snění…
s hvězdami místo očí,
s pevnými lany místo paží.

Nakreslil na obloze koráb,
plující na ocasu komety,
padající hvězdy místo plachet,
nabídl mi v něm plout.

Nikdy jsem nemusela mluvit – a přece poslouchal.
Nikdy jsem nemusela plakat –a přesto hladil.
Nikdy jsem nemusela prosit – a přesto zůstal.
Nikdy jsem nemusela spát – a přesto se mnou snil.

..a začal vyprávět pohádku.

Přišel, aby byl.
Byl, abych byla já.
Autor Majdík, 08.11.2007
Přečteno 486x
Tipy 1
Poslední tipující: Matyáš
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

basen nebasen, je to krasny:)

13.11.2007 00:37:00 | Matyáš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí