Prodavač červených voskovek...

Prodavač červených voskovek...

Anotace: ...je docela svině. Konec věnován vypsané fixe, těm textům, které poslední dobou neopouští mou hlavu... Díky

Opilá pochybnostmi
vyprávím zmrzlým sedmikráskám
svůj rádoby nešťastný osud
...jak si to sama vždycky zpráskám

A naše malé růžové
oživlé keramické prasátko
navždy dochrastilo
a barman se nám směje
a závidí,
že už není malá holčička

Panenky Barbie změnily styl
najednou jsou všechny EMO
a skrz své umělé rty
s rtěnkou Max Factor
mohly promluvit ke Kenovi,
ale zůstaly mlčet...

V knížce bez desek a obrázků
stala jsem se ilustrátorem,
myšlenek vyrývaných do rohů stran
...jen aby je nezahlídl večerníček,
ten záškodník, co kouká mi do hlavy

V oknech běhají postavičky,
tisíce doteků s milióny hlasů
svět se začal točit rychlejc...
...ale ne, tos jen zapil nějakou barevnou pilulku

A po tváři Ti teče led,
ten symbolický lhář,
co ve tmě škrábe dvakrát tolik

Vedeme nic neříkající rozhovory,
všechno co má smysl
necháváme mluvit v "trapných" chvilkách ticha
..dusíme sami sebe

Jsi vkusný kýč,
tak nesnesitelně barevný uším
a opovržlivý všemu ostatnímu,
prodavač,
červených voskovek a permanentek na konečno

...A ta vypsaná fixa pořád píše...
Autor mattoni.uz.neni, 11.11.2007
Přečteno 289x
Tipy 10
Poslední tipující: Pišák, .K.r.i.s.t.y., stmivani.na.lepsi.casy, Bíša, xavian
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vyčerpávající...
a můj komentář bude stručný,
také nelituji toho že jsem to četla,
právě naopak. Je to moc dobrý...

14.11.2007 19:16:00 | Pišák

Na tomhle opravdu není co zkritizovat....u téhle básně nelituju,že jsem ji přečetla...

14.11.2007 17:45:00 | .K.r.i.s.t.y.

super ;) nevim, jak ohli kritici napsat, že ty jejich texty stojí za hovno...podle mě je to na těch písničkách to nejlepší

13.11.2007 17:20:00 | stmivani.na.lepsi.casy

tak to chodí...

12.11.2007 20:21:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí