Bláznivý sen

Bláznivý sen

Anotace: Přečte si ji mnoho žen a slečen, vím, ale jen jediná pozná, pro kterou je tahle báseň psaná. Ona to ví. Ale já tohle nikdy nepovím. Básník má právo snít. I když miluje platonicky a láska není opětovaná. Už vím koho miluji. Ji. Ale je nedostižná. Pro mě.

Nosím v srdci Tvé psaní,
bojím se otevřít dopis,
které mé sdrce už roky chrání.

Malá naděje umřela,
když byli jsme mladí,
nechávám působit,
obraz krátký.

Chráním Tě před bolestí,
a tvé životy,
někdy k zoufalství mě dohání.

Dívám se na život Tvůj z povzdálí,
bolí mě rány, které přichází.

Chytám je a ubíjím k smrti,
vracím Ti jen chtěné odpovědi.

V miskách životů,
plním tu druhou,
chci abys byla ta,
kterou nedostanou.

Sám pak v myšlenkách
alkoholem utápím,
svou bolest a snění.

Těším se z Tvých úsměvů,
které nevidím,
těším se z Tvého smíchu,
který neslyším.

Ale jsem tu,
kdykoliv se probudíš,
chráním Tě před všemi,
ani snad nevíš.

Jsi ta, pro kterou,
lásky umírají,
pro kterou svět se klaní,
jsi ta, ktará mé srdce vábí.

Mám už jen jediné přání,
podívat se jednou do Tvých očí,
říct, jak jsou krásné,
uslyšet tvůj smích
a říct, že jsi ta
kterou miluji.

Odvážná slova,
a píši je bez požehnání,
jsem kacíř,
ale s odhodláním.

Tóny hudby,
k slzám dohání,
skladba piana,
a slzy na tvářích,
nechci Tě míjet,
sním o Tobě ve verších.

Chci Tě milovat,
chránít tvé životy
a být tam, kde
smutek ti do očí slzy
vhání.

Miluji Tě, ...
už to vím, ale
šíp do tvého srdce nikdy nestřelím.
To jen bláznivě sním.
Autor Diablek, 12.11.2007
Přečteno 679x
Tipy 4
Poslední tipující: Erion Fate
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

=o*

09.07.2008 09:04:00 | kukaska

básník má právo na lásku všech podob

10.12.2007 22:29:00 | Veríssek

Sny...pouhe sny...
hezka hadanka...
...Hlavne ze vis...Divil by ses, o kolik jasnejsi cestu ted mas pred sebou...
M.

12.11.2007 22:31:00 | Me and you and all the others

Nebylo by lepší sen měnit ve skutečnost, i když tím riskuješ jeho krásu?

12.11.2007 10:32:00 | forget-me-not

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí