Amorův šíp

Amorův šíp

Anotace: Taky máte dlouhou dobu smůlu a pak se do vás vpije štěstí v neuvěřitelné dávce? Ať odpovíte jakkoli, tohle je opravdu ze života. :-)

Letí šíp dlouhou chvíli,
jakou mu Amor nařídil.
Letí už z poslední síly,
jak to bůh lásky zařídil.

Vždy ho vyslal od lidí,
ale ten šíp měl v sobě jed.
On cíl cesty nevidí
a netušil,kam má doletět.

Už několikrát způsobil
trhliny a srdeční rány.
Avšak ten čas není, už byl,
teď přilétl ze správné strany.

Mezi jizvy v srdci se zapíchl,
zůstal tam a lásku vypustil.
Srdeční sval se nadýchl
a láskou celé tělo zahustil.

Tenhle nápoj kouzelných přísad,
jenž i mou duši opil,
nemá ani jednu ze špatných výsad,
kterou by ve vlnách vášně ztopil.

Tenhle šíp mi otevřel oči
dřív, než si ke mně ruku natáhl,
ale ještě teď se se mnou svět točí,
však tvůj Amorův šíp mě zasáhl.
Autor svacinka.A, 13.11.2007
Přečteno 459x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bez umělecké hodnoty

28.01.2008 17:46:00 | Arcangelo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí