Lásko?

Lásko?

Anotace: Pánové, neberte jako diskriminaci, že lásce připisuji ženskou schránu...

Lásko, z okvětních plátků růže stvořená,
stíráš hranice mezi nocí a dnem.
Čarodějko, v srdcích toužících zavřená,
provázíš poutníky věrně jejich snem.

Lásko, odpusť, že bránit se Ti snažili mnozí,
to zklamání je srazilo v kolenou.
Milovat, trpět, věřit a ctít, není jim cizí,
den co den, modlí se prosbou niternou.

Lásko, Tys´ žena bojovná, avšak pokoru znáš,
ženeš srdce smrtelná vpřed, aniž čeho dbáš.
Nech bárku mou v přístavu naděje zakotvit.

Sic zuřící bouře, jež v širém moři hladinou zmítá,
z posádky trosečníky zrodí, zoufalá zvířata lítá.
Mně nezbylo, než Tobě se mlčky podrobit.
Autor xavian, 20.11.2007
Přečteno 321x
Tipy 2
Poslední tipující: Padající listí, prostě Zuzana
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Formálně mi přijde sice trošku staromódní, ale proč ne..:)

21.11.2007 20:37:00 | prostě Zuzana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí