Nádej

Nádej

Anotace: ........

Koľko krát
som plakala do rukáva tmavej noci
keď prikryla ma svojím deravým plášťom.
A ja cez tie jasné diery
som videla teba.
Bolo srdce.
Horelo, tlelo, vyhaslo,
popol rozfúkal vietor našich dní...
zaniesol ho do diaľky
a už nedonesie späť.
Tam niekde sám, opustený
sa bude pokúšať znova tlieť.
Potichu rozdúcha svoju pahrebu,
niekde inde,
s inou zápalkou.
Najskôr pomaly...
len tak...
Iskra k iskre sadne váhavo
a možno opäť zhasne.
Poletí ďalej ku hviezdam.
No niekde nájde to správne ohnisko,
tú pravú zápalku.
A popol začne tlieť, horieť...
Srdce začne biť.
A bude ráno...
Autor Ria, 25.11.2007
Přečteno 283x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, blue, jára spots
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

aji kdybys psala recept na nudle s mákem
tak mi to přijde kouzelný, slovenčina je krásnej jazyk :)

básnička je to zajímavá

28.04.2008 02:36:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí