Le soleil pour toi

Le soleil pour toi

Anotace: Verunce z lásky...

Dnes v půl sedmé
Se ráno nebývale dychtivě opřelo do mých spánků
A já s očima ještě ve snových tmách
Rozespale vystrčil ruku z okna a sítkem na čaj
Vylovil z olověných pentlí mlhy
Dvacet deka slunce
V ten mžik jsem si vzpomněl na Boulevard de Capucins
A na to jak asi voněla Paříž v roce 1874
A na to jak hebké jsou tvé ruce

Pár horkých zrnek jsem si dal do kapsy
Aby mě hřála až se půjdeme
S psiskem nadýchat zimy
Poslechnout si
Jestli i dnes sníh křupe jako z Ladových obrázků

A zbytek nechal pro tebe
Aby tě hřál, než se vrátíme domů
A polibkem a veselým štěknutím
Ti odhalíme nový den..
Autor Herjann Skald Vargstjern, 28.11.2007
Přečteno 417x
Tipy 17
Poslední tipující: teranosaur, Juan Francesco de Faro, Aglája, mamina, Mirka Hedbávná, brooklyn, Elena Suchomel, Maro Deives, oakbark, Marfuša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

super ... tahle nemá chybu ...

15.02.2008 19:45:00 | mamina

páni to jsou nádherné verše. nevtíravé a kultivované

13.02.2008 22:50:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí