Příliv a odliv

Příliv a odliv

Anotace: ...

S přílivem vítám jej u svých břehů
Toulavý námořník žízeň má
Proč pokušení odolat nedovedu
Ptám se, když s odlivem odplouvá

Proč býti přístavem a ne lodí
Ta přece na nic nečeká
Anebo větrem, v němž se vlny rodí
Který se dálek nikdy neleká

Pinasou, jež hladinu něžně hladí
Každý pirát by ji hned chtěl mít
Příliv a odliv své pohyby sladí
Loď popluje, kam jen bude chtít
Autor Jn.s, 29.11.2007
Přečteno 459x
Tipy 4
Poslední tipující: Veru, Psavec, xavian, Lizzzie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky, možná až teskně (?) svobodně rozevlátá...

29.11.2007 12:09:00 | Veru

Dobře se povedla.

29.11.2007 11:25:00 | Psavec

není to ta "má" poezie...ale rozhodně je krásná a tak hezky voní mořskými dálkami...jen se nadechnout:)

29.11.2007 09:34:00 | Lizzzie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí