Noc

Noc

Anotace: Noční nálada

Přízrak v přítmí objevil se,
Pokoj osvětluje šerosvit,
Náhle zhasí všechny svíce
A je naprostý klid.

Bouchání oken připomíná bubeníka,
Šustění záclon s kytarou dá se zaměnit.
Vlahý noční větřík s vokály si hraje
A za zpěváka přišel měsíční svit.

Skřípění podlahy
Frankensteina připomíná,
Za dveřmi se schovávají obavy,
Které se ukryly do stína.

Kvakot žab trans přeruší,
Hvězdy jako by hrály šach,
Půlnoční romanci jen něco těžko naruší,
Snad jen Sluneční soustavy krach.

Rozdíl mezi dvěma bytostmi,
Odvěký snad je,
Přesto cosi je blíže k sobě stahuje
Bez předchozího varování.

Vlahá noc, půlnoční dech,
Už dávno nastal čas lásky,
V pokoji však jen sličné dívky vzdech,
Vždyť je čas spaní.
Autor Petr Šajdar, 01.12.2007
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí