Co na to změním

Co na to změním

Anotace: Je to ta samá básnička, už tisíc let, ale stejně se nepoučíme a dojde na ní zas.

Uprostřed pouště,
kde plakala i smrt,
rozbil jsem náš sen
a rozdupal na padrť.

Z té třpytivé věci,
zůstal jen prach,
a smítko pravdy,
který má strach.

Sňal jsem ho na dlaň,
bůhví kde se vzalo?
Přiložil k uchu,
poslouchal,
co o nás povídalo.

Vzlykalo smutně,
prý proč se to stalo,
proč jsme to rozbili,
když se nedívalo.

Ani nevim,
a hodil jsem ho zpět.
Co na tom dnes změnim,
stejně zčernal svět.

V tom prachu z iluzí,
v těch společných lžích,
smála ses tak křehce,
ale pálila jak líh.

Chtěl jsem se zeptat,
jestli nezkusit to zas,
ale proč si srdce leptat,
proč si lámat vaz?

Zalklo se smítko,
je spolknuto pouští.
Bylas překrásný kvítko,
co mě dnes opouští.

Až přijde konec,
až přijde smrt,
až ze mě zbude,
v podstatě prd,
tak ani Satan
nebude hrd,
že jsme to, lásko,
zničili na padrť.
Autor Demedalex, 02.12.2007
Přečteno 349x
Tipy 9
Poslední tipující: Koskenkorva, Gabriel - Sinóda, Bíša, Martanka, Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

:+))

16.01.2008 01:00:00 | Bíša

Souhlasim.Pořád i když si to možná ani neuvědomujeme,tak někoho hledáme.Horší je když tu vysněnou osobu nakonec najdeme a přijdeme o ni,vlastní vinou nebo ne.Z toho se pak člověk špatně dostává.

13.01.2008 20:22:00 | Blacky...

mas pravdu, nikdy, nikdy se nepoucime... stale se budeme honit za tim stejnym...
basen - skvela;)

03.12.2007 12:19:00 | Kláárchen...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí