Šampión

Šampión

Anotace: Každý jsme v něčem šampión

Jak jde čas,
Tak stále sám,
Společnost nemilou opravdu nehledám.
Však najdu tu svou milou včas?

Co je nad pocit šampióna,
Kdy si každý myslí,
Že všechno zvládne
A nad celým světem že vládne?

Šampión však může být pouze jeden
A co my ostatní s tím svedem.
Nezbývá nám než se o ten pocit pořád prát,
Jeden druhého z trůnu shazovat.

Je však disciplína, ve které může být každý z nás šampión.
To tehdy, když ona řekne: Je to on.
Právě v tu dobu každý z nás vítězí,
Ale nikdy ne podvodem ani penězi.

Každý, však než zvítězí,
Každý na tu svoji osudovou narazí.
Někdo má štěstí, že primát několikrát získá,
Zatímco jiným se po pocitu vítězství stýská.

S vítězstvím však přichází ruku v ruce
Porážka a příchuť hořkosti.
Kdekdo z nás zažil ten pocit u srdce,
Který je absolutním opakem radosti.

Snad každému z nás síly stačí,
Až každý z našich řad na ten pomyslný trůn vykráčí.
Pak pohlédneme ke hvězdám s nadějí,
Že ony nahoře nám ke společnému štěstí přispějí.
Autor Petr Šajdar, 02.12.2007
Přečteno 318x
Tipy 1
Poslední tipující: trenérka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v lásce nejde zvítězit, to je o srdeční účasti..a srdce po rozchodu nebolí, to bolí něco úplně jiného..:-(

28.07.2009 00:32:00 | trenérka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí