Honzova platonka

Honzova platonka

Anotace: Miloval jsem se SVOJÍ rukou sevřenou od bolesti. Volal jsem TVOJE jméno. Toužím po Tvých snech. A je to, jako bych UKRÁDAL...

_________________Na zemi v pokoji
_________________pro starého mládence
_________________kam nikdo nikdy nechodí.
Ležím
s pohlavím
které už nestojí.

_________________Od stolu
_________________kdesi v kuchyni
_________________ozvěnou doplavou sem.
Hlasy
co se předhání
jak vlny na molu
tancují na honem
v soutěži krásy.

_________________Ale někdo jiný
_________________vstává a jde tam.
Jak smířit se s tím
že zůstanu sám?
_________________S nohama nahoře
_________________ležet na podlaze
jak z kalhot zvíře
zaživa stažené.

Komu na mně záleží?
Nelze mluvit o odvaze!
__________________Netoužím po muži
__________________natož po ženě.

__________________Snad zdá se mi
__________________jak by za večera
k Mohamedovi
usedala svatá hora.

__________________Láskou, co trvá
__________________ta fata morgána
__________________bezpohlavní.
Z ticha srdce
zašeptám MICHALE...
A láska to ví.
Autor Jan Alexej Ležáky, 10.06.2005
Přečteno 551x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak teď už nejsem na rozpacích (já ty básně četla od nejnovějších po starší, víš?)
Je to ohromné, má to hloubku. Líbí se mi to.

01.01.2007 21:56:00 | Paralelní možnosti

Tohle je na mě moc neortodoxní, nějak jsem se s tím nepopral...

09.03.2006 15:48:00 | Buližník

A tady plně zabodovals na celé čáře..:-) 100

07.09.2005 10:48:00 | Cry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí