Miluji tě...

Miluji tě...

Anotace: "Kdo ví, kolik slz je ukryto za jedním úsměvem. Kdo ví, kolik bolesti je ukryto za kouskem radosti." (napsána 9.12.2007)

Miluji tě, jen slovo na papíře
miluji tě, jen slzy v očích mých
miluji tě, jen touha po důvěře
miluji tě, občas i šťastný smích.

Co je to láska? Snad pouhé slovo
pro blázny všech bláznů
co je to milovat? snad citů mnoho
co visí ve vzduchoprázdnu.

Už jsem ji nesnášela i proklínala,
plakala i urážela,
ztratila i prohrála,
ublížila i zatratila...

Ala jaká je? Proč pro ni miliony pláčou?
Je nejkrásnější, nevěříš? I když svoje
ruce řežou, i když z mostu skáčou,
snad se o tom jednou i ty přesvědčíš.

Ubližuje, nic nebere zpět a nikdy neprosí
proč jsi tedy na kolenou? Proč hlavu skláníš?
Ne, nesmíš přestat bojovat,
i když už v ni vlastně sám nevěříš.

Nesmíš chtít víc, nesmíš chtít nic,
co chce si i vezme
nic nevrací, nemá rub a líc
nesnáší, když si lžeme.

Chtěla jsem o ní napsat krásnou báseň
a už mi to nejde zas...
Je to mrcha, mrcha, mrcha!
Co denně přichází mezi nás...
Autor mauvais-ange, 14.12.2007
Přečteno 288x
Tipy 3
Poslední tipující: Liss Durman, Zweiblumen, anaH
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako téma se to zdá na první pohled strašně ohraný, ale pořád aktuální... :-(

10.02.2008 00:47:00 | Liss Durman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí