Stovky múz

Stovky múz

Anotace: napsáno z podmětu jedné slečny...na několik dní či týdnů si dávám pohov, budu psát do "šuplíčku"...takže takové menší prázdniny...

Stovky múz s cejchem neúspěšného básníka,
po světě se potuluje, z každé si kousek vzal,
jen na papír nanesl pár nesmyslných vět,
blázní a zkouší pochopit tento zvláštní svět,
na každé zůstal jeho cejch v podobě několika písmen,
stačil okamžik a už skládá nepovedené básně,
o jejich kráse, o jejich smysluplnosti,
zkouší je oslavovat, jejich božská těla, krásné pohledy,
ale na papíru jen pár vět, které smysl nedávají,
tak rozhodl se odejít, dále než kam člověk dokáže,
neúspěšný básník, k ostatním ztraceným duším odchází,
na odpočinek, pro chvilku klidu od múz a od jejich lásky…

Stovky múz s cejchem neúspěšného básníka,
na tomto světě se potuluje, vzdává to a jde se toulat také,
pro večerní procházku v zmrzlém parku,
pro pár chvilek klidu uprostřed nočních hvězd,
pro pár polibků té největší, odchází a svůj talent,
v krabičce od sirek si odnáší…
Autor Láďa, 17.12.2007
Přečteno 336x
Tipy 5
Poslední tipující: ziriant, Mango-Holka, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Múzám se neschováš:)

05.05.2009 21:22:00 | ziriant

Odpočiň si a naber sil od Múzy. Přeji Ti příjemné svátky
a PF 2008...

17.12.2007 11:30:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí