Holubice

Holubice

Anotace: již starší "dílko"...

Vítr se mi neopře do křídel
a já nepoletím vstříc oblakům,
už neucítím volnost, o níž všichni sníte
a závidíte nám, nespoutaným ptákům.

Už nezahlédnu z výšky svět
a v letu nešpitnu ke krásným břízám.
Cítím jen touhu odtud odletět,
však sílu a odhodlání k tomu nenalézám.

Vždyť se již pootevřela má klícka
a já mohla plachtit vstříc rozkvetlé louce!
Však stačilo málo… Zavřela jsem víčka
a vrátila se zpět – já, malá holubice.
Autor p.a.j.i.s.e.k., 26.12.2007
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné verše...

16.01.2008 23:11:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí