Nemhu zavřít oči

Nemhu zavřít oči

Anotace: Nespavost léčím psaním, není to sice účinné, ale pomáhá to...

Na moji lásku napadl sníh.
Ještě mi vločky roztávají na zátylku
a já drkotám zubama do noci v naději,
že všichni sněhuláci se dočkají rána.

Nikdy jsem nevěřil tolik,
jako věřím tvým očím.
Slova, to už jsou jen bílé vrány,
které ladně krouží nad kořistí,
ale ty oči,
to je smysl proč dýchat,
věřit,
bát se
a třást se zimou uprostřed noci.

Máš bílou barvu hlasu,
bílou jako ty vrány,
jako vločky na zátylku,
jako zástěra té tlusté paní od naproti.

Nemohu zavřít oči,
aniž bych tě neviděl,
rozcuchanou, rozesmátou
a nahou...
Nemohu zavřít oči,
aby mi víčka neslepil mráz.

Už je to dlouho co jsem tě neviděl,
už je to dlouho co jsem neviděl hloubku ve tvých očích,
už je to dlouho co jsem neviděl bílou barvu tvého hlasu,
už je to dlouho co jsem nezavřel oči
a přesto ti pokaždé dávám dobrou noc (i s polibkem),
přesto ti stále šeptám o kráse,
utrpení a milování.

Možná je to směšné,
ale možná je to láska...

Na moji lásku napadl sníh.
Chybí tu jen sněhuláci, rolničky a ty!
Autor malý medvěd, 31.12.2007
Přečteno 386x
Tipy 11
Poslední tipující: UCET KE ZRUSENI, Lorraine, drsnosrstej kokršpaněl, takova, Martanka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Účinné proti nespavosti to možná není, ale výsledek stojí za to...krásná báseň :-)

24.02.2008 23:57:00 | Lorraine

krásné vyznání

03.02.2008 08:38:00 | takova

Myslím, že velmi dobře rozumím..

31.12.2007 08:21:00 | Mileninka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí