Jsem

Jsem

Anotace: Jsem ...

Jak studánka bez vody,
bez smíchu chvilka pohody,
bez klíče zámek u dveří,
stůl se snědenou večeří.

Nebe bez mraků za úsvitu
a bílá stěna v prázdném bytu,
pták bez peří, co neletí,
rtěnka s šedavou perletí.

Auto, co nemá řadící páku,
nebe bez zvuků křídel ptáků,
jak suchem, horkem vyschlá zem,
barák, co lehnul popelem.

Jak mlýnské kolo bez mlýna,
lampa, co pořád zhasíná,
růže, co touhou nekvete,
jsem zakletý květ poupěte.

Chvilka veselá v černém šálu
snědený kousek parmazánu,
měsíc nad řekou bez nebe,
když nemůžu být u Tebe.
Autor grázlík, 08.01.2008
Přečteno 407x
Tipy 7
Poslední tipující: Erion Fate, XJanule, ona, Withered W., Petbab
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherně napsaná..

10.01.2008 22:26:00 | Erion Fate

Krásně řečeno, úžasný přirovnání, nemám co dodat, paráda.

08.01.2008 19:53:00 | XJanule

Moc se ti povedla :-)

08.01.2008 19:21:00 | ona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí