Má poslední (zatím)

Má poslední (zatím)

Anotace: Sloh na téma láska, jelikož anotace slohu byla báseň Pavla Kohouta, resp úryvek, pokračoval jsem též básní.

Kdyby nám útroby svíral strach,
kdyby nám hrozil velký krach,
v náručí lásky smí klid naleznout
ten, kdož svojí vírou nechce hnout.

Bídu strast i nemoci,
zdoláme s její pomocí.
I v dnešní uspěchané době
hledám útěchu právě v tobě.

Když život zdá se těžký moc,
když duše žebrá o pomoc,
když pochyby mne trýzní,
když umírám touhou jak žízní,
v duši mé zavládne klid a mír,
jakmile tvou krásnou tvář zřím,
když do uší pronikne libý hlas
a svět rozzáří očí jas.

Pak připadám si jak v nebi Bůh,
pán zemí vod i luk.
Protože lásky dar se vyčíšlit nedá,
láska je dar, co Vám nikdo jen tak nedá...
Autor Jimmy Ručka, 14.01.2008
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně se to rýmuje....hezké...

12.12.2008 11:36:00 | AndyKo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí