Hledání Pravdy

Hledání Pravdy

Anotace: Máme jí před nosem a přesto se jí zdráháme věřit.

Je černá opravdu černá?
Nebo je to jen tma na bílém plátně?
A co ty? Co mi řekneš - je to bílé nebo černé?
Tvrdíš, že jednoznačně bílé, mám ti věřit?
Sáhnu na vypínač, nejistota mě svírá.
Ale co když mě světlo poraní?
Stahuji bojácně ruku zpět.
Štěrbinou mezi okny proniká slabý svit měsíce.
Vypadá to černě. Pochybuji - mohl bys mne plést?
Váhám. Mám to udělat? Co když mám pravdu - unesu jí?
Nesnesu tu nejistotu, strhávám závěsy.
Černá... černá jako lahvička tuše.
Zdá se mi to?
Autor Klíček, 18.01.2008
Přečteno 273x
Tipy 1
Poslední tipující: excited
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí