Blízko Tebe

Blízko Tebe

Anotace: Hance M.

Jsem blízko Tebe,
na každém kroku, kterým měříš ulici,
při každém letmém pohledu do výkladu,
u každého pousmání ať už patří komukoliv.

Jsem blízko Tebe,
a nejsem Tvůj stín krčící se v pozadí,
ani snad bezedný optimismus sršící Ti z očí,
a nejsem ani Tvůj strážný anděl se zlatou hřívou.

Jsem jen blízko Tebe,
chci být blízko Tebe
na každém kroku
při každém letmém pohledu
u každého pousmání,
přestat být jen stínem
a znovu plný optimismu stát se strážným andělem,
i když bez křídel a zlaté hřívy.

Jsem blízko Tebe,
a jediné, co mi z anděla zbývá je víra,
víra v Tvé kroky, pohled, pousmání, v Tebe.
Prohlížím Tvůj černobílý obrázek,
a hledám na něm stopy Tvé lásky,
kus svého života a těch pár slov,
která najednou dávají smysl.

Každý den jsem blízko Tebe,
každý den žiju jako by byl poslední,
poslední blízko Tebe.
Strhávám pánům klobouky,
sázím dámám růže do výstřihu,
do celého světa volám těch pár slov,
a znovu lovím hvězdy na dně moře.

Jsem blízko Tebe,
a dává mi to smysl,
tak jako slova
tak jako knížka plná kopretin
tak jako hvězdy na dně moře
tak jako mlhavé ráno na břehu rybníka
a jako polibek, který nekončí.

Jsem blízko Tebe,
na vzdálenosti vůbec nezáleží.
Uvidíš mě jen když budeš chtít,
možná budu opilý zpívat na stole,
prodávat cigarety v trafice naproti synagoze,
nebo uprostřed noci jen tak bloudit ulicemi,
na tom a na vzdálenosti vůbec nezáleží.

Bude to život, život, který dává smysl
jen když jsem blízko Tebe.
Autor malý medvěd, 19.01.2008
Přečteno 812x
Tipy 14
Poslední tipující: UCET KE ZRUSENI, Meriel, Cassandra, takova, excited, Skywalker, Mitochondrie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (6x)

Komentáře

Mám pocit, že nejsi zamilován zrovna nejšťastněji, ale aspoň ti to dobře píše. :-)

02.08.2008 01:42:00 | UCET KE ZRUSENI

moc se mi líbí

24.02.2008 03:35:00 | Cassandra

Také se mi moc líbí.

03.02.2008 08:42:00 | takova

Líbí se mi!Slovní spojení,volný verše a tak...I roboti tě mají za šéfa,a tvrdí,že jsi BOS(s):)) -S-

19.01.2008 09:55:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí