Zůstáváš záhadná

Zůstáváš záhadná

Anotace: - Ledové víno -

Sbírka: Ztracenky

V té změti protivenství . . .

Neutonout . . . !

V té změti
odvíjím Ariadninu niť

Labyrintem se vrátit zpět
. . . za ní . . .
Za Tebou . . .

Kyklopské oko se kutálí

Vír katastrof
jimiž napájíme své obludné představy

Kyklopské oko se kutálí

Marnivý pokus o polibek
milenců z autobusu
skončil na skle
Skvrna po růži
v oroseném průhledu dneška
a symboly srdce
co si pak malovali
(každý sám pro sebe)

Kyklopské oko se kutálí

Koupil jsem květinu
. . . . . . . . . . . . . . .
jen tak
z bláhového rozmaru
. . . pro ni . . .

Třeba ji potkám
možná stojí tam na nároží
. . . a čeká . . .

Marnivost prožívání
snažím se ozdobit
. . . . . . . . . . .
Těch pár chvil
kdy mohu zůstat
. . . sám sebou . . .

Kdy mohu B Ý T !!!!

Slastný okamžik
kdy není třeba lhát
kdy není třeba nic
. . . jen zvolna se nadechovat . . .

Kyklopské oko se kutálí

Zvláštní zvuk
neživého pohledu
Obludná představa prázdných dnů

Zůstáváš záhadná
. . . ŽENA . . .

Tvé úsměvy
Pohled vyzývavý
stejně jako vždy
Na nic se nezeptáš
Vezmeš si květinu
. . . a odcházíš . . .

Mizíš někde v davu
Snad trochu zahanbena
. . . ale s květinou . . .
a s trochou nejistoty
která Tě obepíná

Zbytečný korzet

Zbytečné . . .
. . . neplodné . . .
milování . . .

Neživý pohled . . . ! . . .

. . . a . . .

Z B L O U D I L Á

Z T R A C E N Á . . . L Á S K A
Autor rolon, 22.01.2008
Přečteno 362x
Tipy 9
Poslední tipující: Walentine, Lucie Teru, spare, Lisa.Ginmi
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštní...jako všechny tvé básně...nádherné

22.01.2008 14:19:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí