Doznívá chanson dne

Doznívá chanson dne

Anotace: - Ledové víno -

Sbírka: Reflexe

Chanson dne doznívá

Obraz úsměvu
pozvolna rozplývá se

Představa ticha
než vydechneš úžasem
nad zázrakem čísla dvě . . .

Setkání v diskrétním šeru
Ani nevím
jak jsme se navzájem připomněli

Ani nevím . . .

Bez konce
dlouhá ulice domovů
jeden patří tobě
jiný je zase můj

Zvonky bez jména
pár schodů
anonymních schránek
Tajemná pošta
od tvých
k těm mým ústům
když šeptem opakuji tvoje milá slova

Doznívá chanson dne
Tvůj pohled dojímá
poslední úsměv
se rozpíjí
v opršeném skle tramvaje

Poslední zbytek tvého tepla
ukrývám ve dlani pod kabátem
Poslední zbytek pohledu
schovávám zase pod víčka
Zvonění potrhlého řidiče
bláznivá jízda slzavou tmou
na konec mého světa

Vzpomínám na řasu ze tvého oka
. . . jak chvěla se . . .

Že by snad naděje pro zítra . . . ? . . .

Chanson dne v dálce doznívá . . . ?

Miluješ mě . . . ?
Autor rolon, 29.01.2008
Přečteno 386x
Tipy 8
Poslední tipující: Myrja, Marfuša, spare, takova, Lucie Teru
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi obrazné a pěkné. Výborné

04.04.2008 09:47:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí