Ráno

Ráno

Anotace: no...ona je to spíš písnička než básnička (možná ji mám někde i zhudebněnou), ale snad mi za to básníci hlavu neutrhnete

Jenom prázdné láhve všude kolem mě
a protivná ostrá bolest hlavy,
vzpomínám si, když se zvedám ze země,
hledám střípky včerejší zábavy.

Tu krásnou holku co tu včera byla
jsem chtěl jenom držet za ruku.
Co však bylo pak, když tolik pila,
na to vám teď nedám záruku.

Co je ale víc než jasné,
řekni zdalipak se mýlím,
že až dneska večer zhasne,
bude zase s jiným milým.

Jak jen je mám dostat z hlavy, obě -
kocovinu i tu cizí krásku,
bolest zmizí po nějaké době,
jenže už nafurt si nechám lásku...

Co je ale víc než jasné,
řekni zdalipak se mýlím,
že až dneska večer zhasne,
bude zase s jiným milým.
(ať už s černým nebo bílým)
Autor zemědělec Karel Motyčka, 29.01.2008
Přečteno 345x
Tipy 13
Poslední tipující: kucky, Blázen? =), Elena Suchomel, La Suneteto, Já Esther Ruth, Paralelní možnosti, Mango-Holka, Bžunda, Walentine
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Teda chlape ty máš talent.

07.03.2008 21:06:00 | mexx

Ta třetí sloka je luxusní... =) Teda celá básňopísnička, ale ta pasáž obzvlášť.

27.02.2008 12:17:00 | Blázen? =)

Jó? Ona je někde ke stažení? Tak abych šel hledat...

:-)

Ten konec mi připomněl jednu Dědečkovu písničku...

05.02.2008 10:52:00 | La Suneteto

to je teda pekné ráno.

05.02.2008 10:29:00 | Já Esther Ruth

:-) tak tuhle zhudebněnou jsem si u tebe poslechla. :-)

29.01.2008 20:42:00 | Mango-Holka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí