Prvotní sněženka

Prvotní sněženka

Anotace: "K"

Stal se mi modelem, květ, posel jara,
i když jen v myšlenkách, začal si růst.
Ve chvilkách samotných, jsem se ho ptala,
zda poslán ke mě byl, po dlaní múz.

Němým byl verbálně, pro mne však na oko,
svou krásou, drobností, dal víc mi znát.
obzory rozčísl, v dáli i v široko,
jak hloupé bylo se poupěte ptát.

Snad krásou bělavou, sněženky prvotní,
chtěla jsem skrze ni, pro Tebe psát.
Vžtyď přece jsi to Ty ! Pro mě životním,
smyslem a podnětem, pro cit mít rád.

Tak tedy šlechtím Tě, krásou bělavou,
křehoučké duše a vlídnosti milé.
Ať vlastnosti nedobré, si v rose utonou,
a kroky v budoucnost, jsou jenom čiré.

Stal si se mou, sněženkou v myšlekách,
stal si se prvnotním v záhonku - cit.
Již neplavu nadále v rosných domněnkách,
vím, že jen s Tebou, Jiříčku, bude mi líp.
Autor Analisieren, 30.01.2008
Přečteno 379x
Tipy 11
Poslední tipující: vapiti, cevert, d---, Bíša, excited, Jiparo, adinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

a voní, pěkný

01.02.2008 09:42:00 | cevert

Až Jirkovi skoro závidím.. nádherné... princezno :)

31.01.2008 09:20:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí