Probuzení

Probuzení

Anotace: To je báseň trochu dříve napsaná, už je to jinak.

Všechno jen zdání je a klam,
jsou všichni stejní ,
muži co znám,
jen prázdná slova říkají
a faleš svoji skrývají.

Jak pozoruji všechny z povzdálí ,
jen by se v přízni žen rádi koupali,
mluví Ti něžná a krásná slova
a v jiné místnosti šeptá je znova ,
pro jinou ženu zas , vymýšlí básně
a Ty naivní jsi myslela ,že bude krásně.

Nebude raději žádného snění,
nebude žádného probuzení.
Nebude nikdy oheň plát
a láska nebude za dveřmi stát.

Nikdy už nebude smutek a žal,
co osud dal , to osud vzal.
Nebude už nikdy číst o lásce více,
byl závan větru a zhasla svíce.

Bude už navždy loď v klidných vodách stát
a na své plavby v bouřích,
jen s nostalgií vzpomínat.
Autor Solledat, 01.02.2008
Přečteno 304x
Tipy 7
Poslední tipující: prostěholka, labuť, WhiteSkull, vodnař, lalej
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hezky napsaná.Myslím si však,že odevzdat se zklamání je škoda.Nejsou všichni takoví...jsou někteří i makový:-))Jen mít oči i srdce dokořán...

28.02.2009 01:22:00 | prostěholka

Všichni snad ne .. no, možná jen většina :)

02.02.2008 00:28:00 | lalej

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí