Skládačka

Skládačka

Anotace: Někdy se nám naše snahy zdají marné.

Kousek po kousku skládám obrazec
jeden oblouk, druhý a špičkou spojit.
Pečlivě se rozhlížím kolem, mám je všechny?
Neměla bych to ještě jednou projít?
Srdce spadlo a jak broušená váza se roztříštilo.
Odlesky prskavek z vánočního stromku
v letících střepech zazářily jak tvoje oči.
Budu skládat navždy?
Kdy mi křehké spoje zase rozšlapeš?
A co až se jeden střep ztratí a pak další,
až nebudeš mít co rozbít, zůstaneš?
Znovu strkáš, hraješ si s ním, máš radost.
Jak dítě jehož hračka je zase celá. Už tě nebaví?
Šel jsi pryč a cestou přeběhl přes právě doskládaný obrazec.
Autor Klíček, 04.02.2008
Přečteno 299x
Tipy 4
Poslední tipující: Petbab, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky pořád skládám.. alespoň jeden význam to má.. myslím

04.02.2008 19:30:00 | Petbab

Tohle je skvěle napsané, hodně pocitové, ale nenechala bych se opakovaně rozbít, to opravdu ne ...

04.02.2008 16:47:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí