Štětcem na nábřeží

Štětcem na nábřeží

Anotace: jako ostatne kdekoli jinde ;) (obcas si clovek - mozna dokonce i basnik - klidne muze dovolit byt romanticky, myslim)

Ten malíř, co nás maluje
štětcem na nábřeží,
musel zaspat dobu svou.

Z železného mostu padají
do řeky staleté smutky
(trochu to rezavě drnčí)

Rackové opile zanotují
a umělec se dává do práce
(barvu už má i ve vousu)

Město se koupe ve zlatě,
vítr třpytí se v řece,
přesně jak to má být.

Tak honem, než slunce zapadne
za komín dávno už vyhaslý,
tak špinavý a krásně zbytečný.

Tohle nemůže nikdy nakreslit,
říkám si a držím tě za ruku.
Pevně...
Autor Matyáš, 05.02.2008
Přečteno 415x
Tipy 11
Poslední tipující: Vlk v rouše, Duhová, Majdík, její alter ego, Jiparo, excited
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle nemůže nikdy namalovat. A dneska... už vůbec ne.

29.11.2008 18:02:00 | grygaruv atelier

Vrátila jsem se vzpomínkami do Paříže... kde mě takhle jeden člověk maloval...

chvilka štěstí v jeho očích, když mohl držet tužku..

05.02.2008 12:33:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí