Slavičí píseň

Slavičí píseň

Anotace: 00

Krásná je noc,
když růži slavík zpívá,
v svých trylcích sametu,
když z lásky se vyznává.

Tak krátká je noc,
kdy zdá se sen křehký
s nádechem purpuru
na lících něžných.

Hebký jak peříčko slavíka,
jak labutí šíje v letu uhranul
dotek maličký,
když prstů tanec po zádech přeběhnul.

Ten pohyb mírný, vonný mámivě,
co v kůži cejch věčný mi vpálil,
růží ohnivou se stal,
pro niž slavík na trn své srdce posadil.

S posledním tónem toho ptačího hrdla
krev slzy stéká na polštář.
Krev touhy, když štěstí jsem poznala,
řine se v perlách na oltář.
Autor xavian, 07.02.2008
Přečteno 406x
Tipy 7
Poslední tipující: Caracol, grázlík, Kyle, Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hodně pocitové, krásné dílko

16.08.2008 11:11:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí