Jedenáct

Jedenáct

Anotace: Pro múzu, byla, bude a je…

Jedenáct nemá podob stejných láska,
tolik písmen v žádném ze slov skutečně není,
ani jedenáct slov láska nepostrádá,
na spánku je nejlepší vzrušující snění.

Jedenáct stejných hvězd na obloze nezáří,
ani jedno slunce, jediný měsíc,
v neprodyšné tmě, uprostřed parného září,
při polibku jedenáctém, krev z úst pomalu odkapává.

Jedenácté slovo, uprostřed pouště temné duše,
nezní láska, nezní ani nenávist, snad možná soucit,
či pohlazení, polibkem žízeň po vzrušení zažehnat,
studený kov žiletky na tepně mrazí, krev rudá se žene…

Jedenáct krátkých básní mě od múzy dělí,
kdy polibkem spočinu v jejím nádherném klíně,
jedenáct básní od jejích ňader dálka hrozná jest,
ještě delší je doba bez jediného pohlazení
jejích něžných rukou…

Jedenáct…jen tak krátkých dní…
beze spánku, beze snění…
Autor Láďa, 09.02.2008
Přečteno 259x
Tipy 4
Poslední tipující: ziriant, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí